Costa Rica- 10 Redenen waarom deze bestemming zo populair is!

Now or never!  Ongekend de populariteit van deze bestemming de laatste maanden! Sinds we weer wat verder willen reizen staat Costa Rica zeker in de top 10 van meest bezochte "ver weg" bestemmingen. En dit zijn slechts een paar van de redenen:

1. Green & Safe destination; de natuur als belangrijkste trekpleister. Bovendien, rust en ruimte doen het goed in Corona tijden.

2. Weinig "inreis" regels; op dit moment is het niet nodig vooraf een PCR test te doen als je volledig gevaccineerd bent. Het is ook één van de eerste landen die zichzelf als toeristische bestemming heeft gepromoot in de coronatijden. In tegenstelling tot de toeristische bestemmingen in Azië promoten zij het als nooit tevoren!

3. Prachtige gevarieerde natuur: Het land is klein en op relatief weinig oppervlakte vind je maar liefst 12 soorten ecosystemen. Het kan dus zomaar dat je in 1 uur reistijd van 34°C naar 10°C kan reizen, van de zee zo naar het cloud forest! 

4. Wildlife; Zonder moeite tref je hier slangen, kikkers, wandelende takken / bladeren en natuurlijk de prachtige luiaards, tapirs, apen en mooiste vogels, waaronder de quetzal! En vergeet al het wildlife in zee niet! 

5. Zon, zee, strand; met één van de kusten aan de Caraïbische en de andere kust aan de grote Oceaan zijn er ontelbaar veel paradijsjes aan het strand te kiezen. Walvissen, schildpadden, dolfijnen en roggen, het kan na een vakantie hier allemaal van je lijstje afgestreept worden!

6. Toegankelijkheid en bereikbaarheid; de KLM vliegt rechtstreeks op San José en Liberia, de belangrijkste luchthavens van het land.

7. Zuid Amerikaanse "vibes"; de Costa Ricanen zijn gezellig en weten hoe ze moeten genieten van het leven.

8. Off the beaten path; Je hoeft geen uren te reizen om op de mooiste en verlaten plekjes terecht te komen. 

9. Korte reis / grote impact: in 10 tot 14 dagen beleef je elke dag een nieuw avontuur, dus ook met weinig "vakantie tijd" toch een geweldige reis.

10: Voor alle doelgroepen; couples, gezinnen, solo travellers! Reis je met je kinderen dan bied ik speciale excursies aan.