Tanzania! Avontuurlijke safari en strand bestemming? Alles inéén!

Op safari in een paar van 's werelds mooiste parken, wie wil dat nu niet? Tanzania biedt naast het meest bekende park, de Serengeti ook veel kleinschalige wildparken en daarmee een onontdekte kant van het toerisme in Tanzania. Waar je in de Ngorongoro krater en de Serengeti soms in de drukte verzeild kan raken, is dat in de parken eromheen niet het geval! 

Maar Tanzania is niet alleen safari! Geniet naast de natuur ook van de cultuur, de mensen, de dorpjes, de vriendelijkheid van de locals en de prachtige accommodaties.  En wil je echt even niets op je vakantie, dan relax je nog een paar dagen in Zanzibar. Het van oorsprong specerijen eiland beschikt niet alleen over witte stranden, palmbomen en (kleinschalige) resorts, maar ook over een indrukwekkende geschiedenis. 

Dit maakt reizen naar Tanzania nóg aantrekkelijker!

  • Géén jetlag! Heel fijn is dat er vrij weinig tijdsverschil is tussen Nederland en Tanzania. In de zomer zelfs maar 1 uur, dus is ook een korte reis van 8 à 10 dagen al de moeite waard!
  • Géén inreismaatregelen van -en naar Nederland: Er zijn geen inreismaatregelen meer voor EU-burgers die van buiten de EU/Schengen naar Nederland reizen. Tevens hoef je geen PCR test voor aankomst te doen.  
  • Je kan in Tanzania niet alleen op safari  in tientallen beschermde parken, maar grenzend aan de Serengeti kan je een bezoek brengen aan de Masai in Kenia en het gelijknamig wildpark. 
  • Kilimanjaro - op zoek naar een uitdaging? Plan dan een extra week voor een beklimming onder begeleiding van deskundige gidsen naar de top van de Kilimanjaro. Er zijn verschillende routes naar boven mogelijk, alle routes zijn weer anders qua natuurschoon. tijdsduur en moeilijkheidsgraad. 
  • Strand: na afloop van het bergavontuur en eventuele safari ultiem genieten op Zanzibar eiland.
  • Rechtstreekse vluchten met KLM: Van -en naar Amsterdam vliegt KLM rechtstreeks naar Kilimanjaro,  Dar Es Salam en Zanzibar.