Canada - On a Roadtrip

On a roadtrip door middel van een tocht per camper door West Canada?

Dit wordt een geweldige ervaring! De combinatie van Vancouver Island, (met haar prachtige kustlijn, verlaten stranden en natuurgebieden) met de Rockies (gletsjers en bergmeren) zijn absoluut ingrediënten voor een geweldige reis!  Begin met een comfortabele hotelovernachting bij aankomst. Daarna uitgerust van start. Uiteraard voorzien van roadbook met tips en niet te missen stops voor onderweg. 

Begin je reis in Vancouver waar je eerst even kan bijkomen van het tijdverschil en de gelegenheid hebt deze geweldige en ruim opgezette stad te ontdekken! Daarna begint het avontuur, met luxe camper onderweg naar walvissen, orka's, zwarte beren, prachtige stranden, desolate natuurgebieden, ijsblauwe meren en natuurlijk de Rockies. Er zijn zoveel verschillende routes mogelijk voor het ontdekken van de prachtige natuur tussen de zee en de bergen! De verschillende streken hebben hun eigen highlights;  wat te denken van het skigebied van Whistler waar ook veel zwarte beren zitten, en het wijngebied rondom Kelowna, tussen Vancouver en de Rockies waar je heerlijk kan bijkomen als een rustpunt in de reis tussen Vancouver Island en de Rockies. 

Een roadtrip door een land als Canada vergt wel wat voorbereiding. Want wat wil je allemaal zien ter plaatse en "missen we niet iets" bij een langer verblijf op één plek onderweg? Probeer in ieder geval genoeg tijd voor de reis zelf uit te trekken, zodat je de vrijheid houdt om onderweg nog ruimte te houden voor rust en de geweldigste excursies op zoek naar wildlife op plekken die je zelf niet zou hebben bezocht!

Wat kan je allemaal doen op reis door West Canada?

- Met zodiacs op zoek naar wildlife in de zee bij Vancouver Island,

- Geniet van verlaten stranden bij Tofino, 

- Maak een wandeling door oerbossen in het Pacific Rim National Park en "doe" de 14 km lange Wild PacificTrail,

- Vervolgens bezoek je de Broken Islands, onder begeleiding van een gids ga je hier kajakken of per klein bootje naartoe, je ziet zeeleeuwen, otters, marmotten, walvissen, beren, kingfishers, adelaars, en nog veel meer,

- Verblijf in "rustic" lodges met een jacuzzi op je deck , met prachtig uitzicht op de natuur,

- per (water) vliegtuig over de Rockies en haar gletsjers,

-De Sea to Sky en de Peak to Peak gondola onderweg naar Whistler bieden onvergetelijke vergezichten! Er zijn diverse gondola's over de reisroute,

- Verken de Athabasca Glacier per super truck,  leer meer over het verdwijnen hiervan,

- Rij over Highway 1 (Icefields parkway) en laat je verwonderen! Gletsjers, rivieren, watervallen, bergmeren, Wildlife, - de wereld trekt aan je voorbij!

- High tea en heerlijk sfeertje in Victoria - de hoofdstad van  Vancouver Island,

- Banff en Jasper 

- Vancouver! Bezoek Gastown en Stanley park in deze relaxte stad!

Beste reistijd en lengte van de reis

Het beste reisseizoen is van mei tot en met september. Eind september koelt het in de bergen en ook aan zee alweer snel af en heb je zelfs kans op de herfststormen. (dit kan in de rockies ook al met behoorlijk veel sneeuwval gepaard gaan). Houdt rekening met minimaal 2,5 maar liefst 3  weken of langer voor een reis naar Canada. De afstanden zijn enorm! Ook op een reisdag zijn er altijd weer stops die  de moeite waard zijn, waardoor je hier vaak meer tijd voor uit moet trekken.

Of je de reis nu per camper maakt, of per auto waarbij je overnacht in lodges, hotels en B&B's, hou rekening met het korte seizoen. Het advies is om de overnachtingen in hotels / lodges vooraf vast te leggen. Maar ook de campings vastleggen is aan te raden in het hoogseizoen! Dit kunnen we ook van tevoren boeken. 

 

Combinatie reizen:

Ook al eens gedacht aan:

Stopover via New York

Canada & Hawaii (Maui -aansluitend rechtstreekse vlucht)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.