Thailand familie & couples avontuur

Thailand is al jaren een top bestemming; prachtige natuur, heerlijk weer en een vriendelijke bevolking die het je graag naar de zin maakt. De variatie in activiteiten, landschappen en accommodaties is groot en ook de prijs-kwaliteit is erg goed! Naast Bangkok en de eilanden is er zoveel meer te zien en te doen in Thailand!

Onderstaand een voorbeeldreis van 15 dagen: (zeer geschikt voor de kerst -en de meivakantie!)

Dag 1: Vertrek vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Bangkok. Vaak met een overstap in Dubai of Abu Dhabi. 

Dag 1/2-3: Bangkok

Ontdek deze prachtige wereldstad per boot en op de fiets en per tuk tuk natuurlijk! Wij verzorgen een deel van het programma maar er is nog genoeg tijd om te genieten van de vele marktjes, de restaurants en de highlights zoals de tempels, dineren in een rooftop restaurant en een  heerlijke massage! Afkoelen doe je in het zwembad van het centraal gelegen hotel.

Dag 3-6: Nachttrein naar het noorden: vertrek in de avond vanaf Bangkok centraal. Gelukkig heeft de trein airconditioning en worden na vertrek heerlijke (stapel) bedjes opgemaakt. Vroeg in de ochtend komen jullie aan in Chiang Mai. Dit is de hoofdstad van het noorden, maar net als Bangkok een grote stad. We vertrekken daarom naar een hotel in de omgeving van Pai. Prachtig gelegen tussen de rijstterrassen. Vanuit Pai ga je een dag op privé tour naar de Tham Lod Cave en hot springs in de omgeving van Pai. Geniet van de vele doorkijkjes, de hot springs en het hoogtepunt; de grotten waar je met een  bamboe vlot door de onderaardse rivier wordt gebracht. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om langer te blijven in het noorden, zeker in onze wintermaanden is het weer daar perfect! Denk dan ook aan een trekking door de jungle en dorpen waarbij je logeert bij de mensen thuis in een zogenaamde homestay. 

Dag 6-9: Vlucht naar het zuiden, eiland 1 - Koh Yao Yai

Vanaf het vliegveld ga je met een exclusieve speedboot transfer naar het eiland waar je in een prachtige accommodatie verblijft. Voor families zijn hier prachtige accommodaties met 2 slaapkamers beschikbaar. Niet alleen geniet je van de faciliteiten van het fijne resort maar ook van boottochtjes, kanotochten, heerlijke eten in de vele restaurantjes en het maken van prachtige duik -en snorkeltochten. 

Dag 9-13: Op naar eiland 2: Per ferry en transfer worden jullie naar het volgende eilandverblijf gebracht. Koh Lanta. Een prachtig eiland vanwaaruit veel uitstapjes mogelijk zijn per boot maar ook per auto. 

Dag 13-14: Terugkeer naar Bangkok met rechtstreekse vlucht

Je wordt weer naar de luchthaven gebracht voor een vlucht naar Bangkok. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht op dag 14 verblijf je in een hotel dichtbij de luchthaven of een hotel in het stadscentrum. 

Dag 14: Airport transfer en terugvlucht naar Nederland.

Dag 15: Aankomst in Nederland.

* Ontdek het prachtige  onbekendere noorden vanuit Chiang Mai.

In het noorden van Thailand valt een heleboel te ontdekken. Een ongekend prachtige route leidt door de bergen naar de laid-back plaatsjes Pai en Mae Hong Song.  Laat je rijden of huur een scooter voor deze prachtige tocht. Vooral in onze winter is het weer hier heerlijk en de nachten lekker koel. Omdat het gebied zo dicht tegen Myanmar aan ligt en tot laat in de 20e eeuw erg slecht bereikbaar was vind je hier nog traditionele bergstammen . Ook kan je hier heel goed deelnemen aan een meerdaagse trekking en slapen in een guesthouse in één van de dorpen. 

* Thailand in de kerstvakantie!

Het weer is in deze periode door heel Thailand geweldig! Combineer Bangkok, een paar eilanden en de jungle van Khao Sok voor een geweldige familiereis. Op een uurtje vliegen vanaf Bangkok bereik je Krabi, Phuket en Koh Samui en vandaaruit reis je door naar jullie strand paradijs. 

Op safari! En raften / tuben / hiken en varen door mooie nationale parken met ongekend wildlife:

Thailand kent een aantal prachtige nationale parken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo heb je Khao Sok in midden Thailand, dat vooral bekend staat om zijn jungle en regenwoud, maar ook het Koa Yai park (oa wilde olifanten, grotten en vleermuizen) en het Ang Thong National Marine Park dat zich nabij de eilanden in de golf van Thailand bevind waar je prachtige verlaten baaien, kalksteenrotsen en een geweldige onderwaterwereld kan verkennen. Het hele land is de moeite waard en er zijn nog veel meer kleinschalige parken de moeite waard om te ontdekken!

Combineer Thailand met Laos, Cambodja of Vietnam!

Vanuit het noorden vaar je zo over de Mekong Laos binnen en geniet je van prachtige bergen, rijstvelden en de noordelijke stad Luang Prabang! Dit is een heerlijke laid back stad waar je prima een dag of 4 kan doorbrengen zonder je te vervelen. Na dit verblijf kan de reis voortgezet worden naar Vang Vieng en Viengtane en zo weer terug richting de thaise hoofdstad Bangkok.