Viëtnam & Cambodja combireis

Twee prachtige landen om te combineren! Vietnam en Cambodja zijn naast elkaar gelegen en bieden prachtige natuur, maar ook een indrukwekkende geschiedenis.  Gedurende een 3-weekse reis ervaar je de diversiteit van de landschappen en culturen van Vietnam. In Cambodja ontdek je de huiveringwekkende geschiedenis maar ook de schoonheid van dit land in Phnom Penh en Siem Reap. De reis afsluiten in stijl kan in een prachtig tented camp of plak er nog een land aan vast - Laos of Thailand.. 

Dag 1 -3 Hanoi ~ Welkom in Hanoi; by bike

Je stapt achterop de scooter, motor of in een jeep en verkent de stad. zo kom je ook op plekken die je zelf niet ontdekt zou hebben. 

Ontdek de verrassende smaken van Vietnam tijdens je eerste dagen in Hanoi, en laat je verrassen op een streetfood tour! Zo zul je gerechten als Ca Pe Thru (eierkoffie) en Banh Ran (zoete kleverige rijst) proeven, maar ook Banh Mi- een heerlijke luchtige tegenhanger van de Franse baquette, belegd met vlees, om te eindigen tussen de locals met een koel Bai Hoi (Vietnamees biertje).  Na alle drukte gaan we op weg naar het Vietnamese platteland. 

Dag 3-5: Ninh Binh 

Breng een bezoek aan de grotten van Trang an  per sampanboot, varend door de rijst terrassen, omringd door kalkstenen bergen. Hier geniet  je ook van de rust en het uitzicht na het beklimmen van 500 treden van de Mua grot boven op de berg. In deze streek is zoveel te zien en te doen!  Wij boeken hier kwalitatief goede homestays waar de gastvrouw je meeneemt op een culinaire reis. Je verblijft echt tussen de locals. En wat te denken van de jungle in het Cuc Phuong National Park met een enorme biodiversiteit, waar je prachtige slangen, insecten, vogels en apen zult spotten. Het mooie van het bezoek aan deze regio is dat je er goed kan fietsen om zo de omgeving te ontdekken.

Dag 5-6: Lan Ha Bay

Het zusje van Ha Long Bay, voor vele reizigers een hoogtepunt. Na een aantal inspannende dagen even ontspannen op een korte "cruise" met overnachting door de met kalkstenen eilandjes bezaaide baaien. Liefhebbers kunnen de bemanning helpen, bijvoorbeeld met het vangen van inktvis, of ga kajakken, zwemmen en grotten bezoeken. Het is erg druk bezocht maar blijft desondanks echt een experience.

Dag 6-9 Hoi An

Hoi An mag je niet overslaan op je reis naar Vietnam en dat heeft niet alleen te maken met het prachtig bewaard gebleven historische stadscentrum, maar ook de omgeving heeft veel te bieden. Prachtige stranden, rijstvelden en mooie dorpjes.  Bovendien heeft Hoi An in onze zomer een mild klimaat en weinig regen, dus ook een fijne zon, zee, strand bestemming. Op de fiets kan je prima de omgeving verkennen. Zo combineren we een bezoek aan een dorp waar ze groenten verbouwen met een kookles en ga je genieten met de familie van de lokale delicatessen zoals Tam Huu Spring Rolls. Leuk voor kinderen (en voor thuis) - Hoi An is de bakermat van de  lantaarns, de stad hangt er vol mee en je kan niet naar huis zonder een van deze pareltjes! 

Dag 9-11 Ho Chi Minh - Tunnels en rooftops

Ho Chi Min (voorheen Saigon) is de grootste stad van Vietnam. Druk, chaotisch, maar ook een stad die veel te bieden heeft. Het oorlogsmuseum, marktjes, restaurants met de waanzinnigste gerechten en rooftop views en niet te missen, tour de stad door achterop een motor. Uitgeput van alle chaos en drukte? Zoek dan de hoogte op in een van de vele skybars - echt de moeite waard!

Vanuit Saigon bezoek je de Cu Chi tunnels, de Vietcong voerden oorlog vanuit deze tunnels. Voor dit bezoek trekken we een halve dag uit. 

Dag 11-14 Mui Ne - Beach time

Verblijf in een heerlijk resort aan het strand! Op slechts 3,5 uur rijden van Ho Chi Minh zijn prachtige stranden en strandduinen gelegen. Hier "even helemaal niets" -of toch ... zandsleeën, surfen, kookles?

Dag 14-15 Terug naar Ho Chi Minh, op weg naar de Mekong Delta en Cambodja

Mekong Delta : Op weg naar Cambodja brengen we de dag door in de Mekong Delta. Per roeiboot ga je dieper het platteland in. Geniet van de rust door een van de langste rivieren ter wereld, de Mekong, over te steken om daar bij locals de lunch te gebruiken. Geniet van de Mekong! De drijvende markten, de handel en de creativiteit van de bewonders. Hier komen de mooiste manden en lampen vandaan, gemaakt van gevlochten waterlelies.

Dag 16: Vietnam - Cambodja

Per speedboat worden jullie over de Mekong naar Phnom Penh gebracht. 

Dag 17-18 Phnom Penh divers

De hoofdstad en tevens grootste stad van Cambodja, is een moderne grote stad. Helaas heeft de stad vooral haar bekentenis ontleend aan het regime van de Rode Khmer onder leiding van Pol Pot. Miljoenen mensen werden gemarteld en gedood in de tijd dat deze communistische partij aan de macht was. Gelukkig is het land inmiddels hersteld en Phnom Penh een bruisende stad. 

Op de aankomstdag even helemaal niets en heerlijk ontspannen bij het zwembad. De volgende dag  kan de stad worden verkend, lopend, per auto en per cyclo! We brengen een bezoek aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de killing fields, zeer indrukwekkend. 

Laat je daarna verrassen door de gezellige boulevard met vele restaurantjes en bars. 

Dag 18-21 Siem Reap en het platteland van Cambodja

Je sluit de reis af met een hoogtepunt. Na een korte binnenlandse vlucht eindigen we in Siem Reap, waar een fijn hotel is geboekt in de Franse wijk. Uiteraard ga je hier de tempels van Siem Reap bezoeken die over een enorm terrein verspreid liggen. Je kan hier zelf tussen de tempels fietsen of een tuk tuk huren. Ook het platteland en de drijvende dorpen op het Tonle Sap meer zijn de moeite waard.

Dag 21: Terugreis of verlenging

Toch nog een stukje Thailand of Laos meepakken? Of afsluiten in een tented camp in de verlaten jungle in Cambodja? Uiteraard kan dit allemaal! De reis wordt op maat samengesteld. 

LET OP: Bovenstaande reis zou goed in het zomer seizoen gemaakt kunnen worden. Reis je buiten het regenseizoen, dus niet in de Nederlandse zomer, dan zou het overwegen waard zijn om ook de Phong Nga grotten te bezoeken en langere tijd in Noord Vietnam door te brengen. 

Richtprijs: Vanaf Euro 2200,- per persoon obv twee personen

(exclusief internationale vlucht, inclusief tours, excursies, vervoer, binnenlandse vluchten, gids en overnachtingen in 3 en 4 sterren accommodatie. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.