Selfdrive Zuid Afrika - Gezinsreis

Eén van de  mooiste landen om te ontdekken als je van betaalbare luxe, natuur, lekker eten en avontuur houdt is Zuid Afrika. Dit land is ook uitermate geschikt om met het gezin te bezoeken, waarbij de highlights elkaar opvolgen!

Wat kun je hier allemaal gaan ontdekken?

  • Op safari! Natuurlijk kent iedereen het Kruger Park, maar persoonlijk ga ik liever naar een private game reserve, waar je heerlijk in de watten wordt gelegd als goedmakertje voor de vroege game drive die om 5 uur 's ochtends start. Rondom Kruger maar ook in de noordelijke regio's van Zuid Afrika zijn er vele! Ik adviseer graag voor de juiste Safari. Op reis met jonge kinderen? Dan zoek ik de parken uit waar zij ook welkom zijn en er extra rekening met de kinderen wordt gehouden. Vanaf 6 jaar mogen kinderen al mee op een georganiseerde safari. In de nog redelijk onbekende Limpopo regio, grenzend aan Botswana zijn ook een paar geweldige parken en game reserves gelegen.
  • De Panorama route; deze route van ca 180 km ligt vlakbij het Kruger park en bevat een aantal "natural highlights" waaronder Bourke’s Luck Potholes, The Three Rondavels, watervallen en de prachtigste vergezichten bij de Blyde River Canyon - maar de beloning na zo'n dag op pad is toch wel weer het eindpunt bij een geweldige lodge met lekker eten!
  • Combineer Zuid Afrika met Swaziland. Als je vanuit het noorden Swaziland binnenrijdt,  waan je je in een droomlandschap. Groene bergen en valleien domineren het eerste deel van de reis. Hier kan je in de twee parken ook genieten van een safari met grote kans op het spotten van de zwarte neushoorn. 
  • Kaapstad en omgeving. Dit is genieten met een hoofdletter G! Lekker eten, pittoreske dorpjes, winen en dinen;  je vindt hier veel top restaurants! 
  • Ontdek al het wildlife; niet alleen de Big 5, maar ook: pinguïns en walvissen rondom Kaapstad.
  • Neem een dagje surfles in Muizenberg, Jeffreys Bay 
  • Johannesburg: de meeste reizigers ontwijken deze stad, maar als je de geschiedenis van Zuid Afrika en haar bevolking interessant vindt, dan is Johannesburg een must. Bezoek Soweto met een gids en het Apartheid museum. Je krijgt dan een goed beeld van de roerige geschiedenis van Zuid Afrika. Vanaf de 17e eeuw is Zuid Afrika (toen grotendeels bewoont door verschillende stammen) flink gekoloniseerd. De 20e eeuw stond in het teken van de opkomst en ondergang van de Apartheid en hier ondervindt het land nog altijd de gevolgen van. Dat samen met een flinke stroom vluchtelingen uit midden Afrika blijft zorgen voor spanningen en grote tegenstellingen tussen arm en rijk.  Ook als toerist ontkom je er niet aan hier iets van mee te krijgen, het is ook fijn om hierover meer achtergrondinformatie te hebben.

Op een selfdrive door Zuid Afrika is het belangrijk om goed te plannen.

In tegenstelling tot ons Nederlandse systeem werkt Google maps niet altijd zoals het zou moeten, ook kan het voorkomen dat er flinke stukken zandweg in de route zit opgenomen.  Maar... je komt daardoor wel op de bijzondere plekken, het land is zo divers en prachtig! Voor een eerste reis naar Zuid Afrika is het dan ook fijn om een roadbook als leidraad voor deze reis te hebben. Dit wordt geheel op maat voor de reis aangeleverd.

Aankomst in Johannesburg en dan?

De meeste vluchten naar Zuid Afrika vliegen rechtstreeks op hoofdstad Johannesburg. Een prima startpunt om het noordoosten van Zuid Afrika te verkennen! Voor het gemak boeken we een guesthouse nabij het vliegveld, waar kan worden geacclimatiseerd en uitgerust van de reis. De volgende dag wordt de huurauto afgeleverd om de reis dan echt zelf te gaan beginnen. Het meest efficiënt is om vanaf Johannesburg een deel van de reis te laten plaatsvinden. Na dit eerste deel van de rondreis lever je de auto weer in en vliegt naar Kaapstad voor het tweede deel van de rondreis, weer met een eigen huurauto. 

Waar verblijf je tijdens een reis in Zuid Afrika?

Het is in Zuid Afrika gebruikelijk om in een guesthouse of lodge te verblijven. Dit zijn kleinschalige accommodaties die vaak prachtig gelegen zijn in de natuur. De kwaliteit is meestal erg goed en er wordt ook vaak naast een ontbijt een heerlijk diner verzorgd. Dit persoonlijke contact geeft extra sfeer aan je Zuid Afrika reis. 

Wat is nog meer goed te combineren met Zuid Afrika? Seychellen / Mauritius / Zanzibar of Mozambique!

Je kan Zuid Afrika ook heel goed combineren met een strandbestemming - zoals De Seychellen! Vanuit Johannesburg gaan er rechtstreekse vluchten  naar Mahé. In onze zomermaanden zijn de stranden van Zuidelijk Afrika vaak erg koud. Een zonvakantie als afsluiting zit er dan niet in. Waarom dan niet lekker nagenieten van alle safari's en drukte op de Seychellen of op Mauritius of Zanzibar!

 

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan een offerte aan! 

PRIJSINDICATIE

Een 2-weekse reis incl vluchten combinatie safari, Kaapstad en wijngebieden al vanaf Euro 2400,- pp