Namibië & Zuid Afrika Combi

Afrikaanse droomreis 

Onvergetelijk en indrukwekkend is de geur zodra je uit het vliegtuig stapt in Namibië. De aanhoudende droogte en de warmte geven een heerlijke aardse geur af! Na een korte route sta je buiten op de stoffige wegen in een kaal woestijnlandschap. Je zult zien dat er toch enorm veel leven en variatie is in deze bijzondere andere wereld!

Namibië & Zuid Afrika Combo

Deze reis stellen wij regelmatig samen en is ook heel goed te combineren met de Caprivi strook, de Okavango Delta of bijvoorbeeld het Chobe park in Botswana! 

Alleen op de wereld

Na aankomst in Windhoek en een vlucht van circa 11 uur begint per 4x4 de reis in Namibië. Hier kun je jezelf absoluut "alleen op de wereld" voelen, wanneer je 500 km rijdt zonder tegenliggers! Soms loopt er ineens zomaar een struisvogel of ander wild met je mee! 

Terwijl je geniet van mooie lodges met lekker eten kun je het land echt gaan ontdekken. Je kan hier met een 4x4 prima rondtrekken, vanwege de vele "tar roads" (grindwegen) wordt een gewone personenauto echt afgeraden. Avontuurlijk aangelegd? Probeer dan een "tented 4x4".  Slapen in de natuur op een camping dichtbij de parken waarbij vaak een zwembad en goede BBQ-voorzieningen aanwezig zijn. 

Wat moet je zien in Namibië?

  • Wandel door de rode duinen van de Sossusvlei, ga op safari in het unieke park Etosha en voel je alleen op de wereld, omringd door het verlaten filmische landschap van de zoutpannen.
  • En als er tijd voor is, breng een bezoek aan Damaraland, waar de Himba's vandaan komen. De combinatie van de verlatenheid , uitstekende lodges en wisselende landschappen zijn enorm bijzonder.
  • Bezoek de skeleton coast, waar veel schipbreukelingen gestrand zijn, maar ook nog steeds de resten van vergane schepen bewaard zijn gebleven op het strand
  • Eén van de grootste zeehonden colonies op de wereld vind je aan de kust vlakbij Swakopmund; Cape Cross, 
  • Avontuurlijk uitje? Ga zandskieën in de duinen bij Swakopmund,
  • Met kleine vliegtuigjes over de Caprivi strook- ontdek hier de wilde dieren vanuit de lucht!
  • Next stop: Chobe =- het oudste natuurpark van Botswana- hier kom je enorme kuddes olifanten en nijlpaarden tegen!

Namibië is echt een natuur bestemming. Je komt hier om jezelf te verwonderen, te genieten van de safari's in Etosha en er echt helemaal uit te zijn. Met een verlenging van een paar dagen ontmoet je enorme kuddes met olifanten in Chobe (Botswana). Hier tref je kuddes van wel honderden olifanten aan! Dit kan wel eens spannend worden... Botswana kan je per auto of per vliegtuig vanuit Namibië en Zuid Afrika bereiken en combineren met een bezoek aan de Victoria Falls.

Wine, dine & relax in Zuid Afrika

Voor wat meer drukte en een "Cosmopolitan lifestyle" is Zuid Afrika een heerlijke afsluiter. Ook hier kan nog een safari verblijf geboekt worden in een van de vele uitstekende private game reserves in het (noord) oosten van het land. Als afsluiter en tegenhanger van de natuur adviseer ik een relaxte afsluiting in de omgeving van Kaapstad. Geniet van de prachtige Kaap met haar vele restaurants, marktjes en Europees aandoende stadsleven en laat je verwennen! Ook de nabijgelegen wijngebieden zijn de moeite waard, hier alleen zou al een reis van 2 weken kunnen worden georganiseerd. Afhankelijk van seizoen en reiswensen wordt de reis op maat samengesteld!