Cruise én rondreis door Azië

Gepubliceerd op 22 november 2021 om 20:56

Van Singapore naar Borneo - privé rondreis van een maand met cruise en verblijf op een "private island" 

<a href="https://nl.vecteezy.com/gratis-fotos">Stockfoto&#39;s door Vecteezy</a>

Soms komt van het één het ander... klanten hadden een leuke cruise gezien en ze hadden ook de wens nog een speciale plek aan te doen waar ze vroeger gewoond hadden.

Een rondreis van een maand was het resultaat. Vanuit modern Singapore, via Thailand, Cambodja, Vietnam en Hongkong, naar Brunei en naar Maleisisch Borneo.  

Combineren van cruise en privé rondreis zonder te "verdwalen" in de massa

Voor diegenen die ervan houden ook veel op eigen houtje te ontdekken en niet zo van de grote reisgezelschappen zijn is het best een onderneming om aan een 2,5 week durende cruise deel te nemen. Maar daar hadden we dan ook iets op gevonden. Door van tevoren op diverse bestemmingen van de cruise al een eigen chauffeur en soms ook overnachting ter plaatse te boeken bleef de reis afwisselend en was de familie niet constant in het cruisegezelschap. De excursies aan wal waren dan ook op maat gemaakt.

Hoe verliep deze combinatiereis?

Singapore

In januari vertrok de familie vanuit koud Nederland naar stralend Singapore. Na 2 nachten in een hotel waar de housekeeping door robots wordt gedaan, vertrokken zij naar Het Marina Bay Sands, het iconische hotel dat aan de toegang van Singapore ligt, met een zwembad op grote hoogte dat over de drie hoteltorens heen is  gebouwd. Wie wil hier nu niet zwemmen en logeren? 

Next stop: Cruise  ~ Thailand; Koh Samui en Bangkok / Cambodja/ Vietnam; Ho Chi Min, Dha Nang, Hoi An en Ha Long Bay naar Hong Kong

In Bangkok was een overnacht stop gepland. De familie werd bij de cruiseterminal opgehaald en naar Bangkok gebracht waar zij in een sfeervol hotel in Chinatown sliepen.  Ook in Hoi An is er een overnachting van boord af gepland. Een mooi rustpunt in de cruise!

Aan het einde van de cruise vertrek naar Brunei voor een persoonlijk programma en weerzien van kennissen en vrienden. 

Eindpunt: Maleisisch Borneo; Combinatie van Eiland resort en verblijf bij de Orang-oetangs

Allereerst is er na een korte vlucht vanuit Brunei een heerlijk verblijf in 2 palenwoningen op een kwartier varen van het vasteland georganiseerd. Uiteraard is de boottransfer ook geregend. Hier kan de familie heerlijk relaxen na de korte stopover in Brunei. Daarna volgt een korte reis naar Kota Kinabalu waar het startpunt van een verblijf in het regenwoud ligt, op zoek naar het onontgonnen Borneo en haar Orang Oetangs. Na 4 dagen jungletijd vertrek vanuit Maleisisch Borneo om via Singapore weer naar Nederland terug te vliegen.

Deze "once in a lifetime" reis duurde een maand en is geheel naar wens op maat samengesteld.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.